drone piloot worden

Drone piloot worden? Haal je vliegbewijs met een drone opleiding!

Published On 22 maart 2021 | By Roeland van Poorten | Overig

Heb je een drone? En wil je daarmee vliegen?  In sommige gevallen moet je dan een drone opleiding doen om legaal te mogen vliegen. Lees hier meer over het vliegbewijs om een drone piloot te worden

Speelgoed drones

Wanneer je drones voor speelgoed hebt, dan hoef je in veel gevallen geen vliegbewijs te halen. Dit is namelijk kleiner speelgoed wat een stuk minder schade kan toebrengen. Toch moet je ook voorzichtig zijn wanneer je drone speelgoed hebt. Wanneer je kinderen hiermee vliegen, probeer er dan altijd bij te zijn. Op die manier kun je ongelukken voorkomen.

Vliegbewijs

Wanneer je gebruik maakt van een drone, dan moet je in veel gevallen een vliegbewijs halen. Dit vliegbewijs zorgt ervoor dat je op een veilige manier met je drone kunt omgaan. Je wilt namelijk geen ongelukken veroorzaken met jouw drone. Ook wil je geen dingen doen met de drone die niet mogen. Door het halen van het vliegbewijs, weet je hoe je een drone kunt besturen en weet je ook de regelgeving van de drones.

Simpel en online

Je kunt je drone opleiding al op een simpele manier online volgen. Je leert hoe je jouw drone moet besturen en je leert ook meer achtergrondinformatie over de drones. Daarnaast leer je meer over de regelgeving en bijvoorbeeld ook wat voor soort verzekering je het best kunt afsluiten met jouw drone. Op die manier ben je helemaal goed voorbereid om drone piloot te zijn.

Meteorologie

In sommige cursussen leer je ook meer over het weer. Door meer te weten over het weer, weet je beter wanneer je beter wel of niet met je drone kunt vliegen. Als het namelijk op onweren staat, of binnen de kortste keren keihard gaat regenen, dan kun je beter niet met je drone vliegen. Verstand hebben van het weer kan daarom goed van pas komen wanneer je een drone hebt. 

Ervaring

Nadat je jouw drone opleiding hebt afgerond is het goed om eerst wat ervaring op te doen. Ga dus niet meteen je drone boven de zee vliegen, want dan raak je hem misschien kwijt in het water. Oefen met je drone op een veilige manier. Veilig voor jezelf, je drone en ook voor jouw omgeving. Op die manier hoef je geen ongelukken te maken met je drone.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *