pensioen

Doorwerken na je pensioen? Hier moet je aan denken

Published On 23 maart 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Er is tegenwoordig een steeds grotere groep senioren tussen de 65 en 70 jaar die nog volop aan het werk zijn. Niet alleen omdat de AOW-gerechtigde leeftijd gestaag omhoog gaat, maar ook ze hier steeds vaker de voordelen van zien. Mensen worden nou eenmaal ouder en voelen zich op deze leeftijd meestal nog prima om te werken. Het zou dan toch zonde zijn om iets op te geven waar je zo van geniet?

Dan zijn er ook nog mensen die ervoor kiezen om na hun pensioen het roer plotseling volledig om te gooien. Bijvoorbeeld door te gaan ondernemen. Als zelfstandige aan de slag te gaan. Iets waar ze voorheen enkel van konden dromen en wat ze nu mogelijk waar kunnen maken. Enkel doen wat je leuk vindt. Dan voelt het niet meer als werken, maar heb je wel iets om handen.

Wil jij graag doorwerken na je pensioen? Maar ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn en waar je op moet letten? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten.

Heeft doorwerken na je pensioen invloed op je AOW?

Zodra je de AOW-gerechtigde leeftijd hebt bereikt, ontvang je maandelijks een x-bedrag aan AOW. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van je leefsituatie. Je hebt altijd recht op AOW. Ook als je beslist om nog even door te werken. Houd er wel rekening mee dat je inkomsten hierdoor hoger zullen worden. Dit heeft dan ook invloed op de belasting die je moet betalen. Goed om hier rekening mee te houden.

Groot voordeel is wel dat je als AOW-gerechtigde standaard in een lager belastingtarief komt. Hierdoor zal je – indien je blijft doorwerken – ook meer netto overhouden van hetzelfde bruto-inkomen. Kortom: genoeg financiële voordelen dus!

Hoe vind je een leuke baan als 65-plusser?

Is het mogelijk om werkzaam te blijven bij je huidige werkgever? Als dit kan, is het natuurlijk fijn om hier nog even te blijven werken. Je kent het, hebt het waarschijnlijk erg naar je zin en zij kunnen profiteren van jouw ervaring en expertise. Maar wat als je het eigenlijk helemaal niet meer zo naar je zin hebt? Of eigenlijk al jaren iets anders zou willen proberen, maar dit nooit aandurfde? Dan is dit misschien juist wel het moment om hier werk van te maken.

Er zijn tegenwoordig verschillende uitzendbureaus voor ouderen. Vacatures in overvloed! Van ‘pakketbezorger gezocht’ tot ‘hovenier’ of ‘koerier’. Er is voor ieder wat wils te vinden. Dan is het ook nog mogelijk om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Zo zijn er genoeg ouderen die hun jarenlange kennis en ervaring nog wat graag met de rest willen delen. Niet meer fulltime willen werken, maar wel af en toe nog wat bij willen klussen. Dan is het natuurlijk heerlijk als je zelf je uren kunt indelen. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *