logo ontwerp laten maken

Logo ontwerp laten maken? 5 tips voor een ijzersterk logo!

Published On 18 februari 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Wil je een logo ontwerp laten maken? Het laten maken van een logo ontwerp biedt je verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het feit, dat het je verzekert van een hoge kwaliteit. Wel zo fijn, wanneer je het logo ook uitvergroot op grote spandoeken wilt kunnen gebruiken in de toekomst. Bij het ontwerpen van een logo zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel vind je vijf tips, die je hierbij op weg helpen. 

Tip 1: informeer naar het portfolio van een ontwerper

Voordat je een vormgever kiest voor het logo ontwerp, is het raadzaam naar diens portfolio te vragen. Het portfolio geeft vaak een goed beeld van de vaardigheden die een vormgever heeft. Ook kan het je inspiratie geven voor je eigen logo. Als je zelf een duidelijk beeld hebt van het logo dat je ongeveer zou willen voor je bedrijf, dan scheelt dat ontzettend veel tijd in communicatie. Probeer daarom om je wensen zo duidelijk mogelijk op papier te hebben, voordat je contact opneemt met een logo ontwerpen.

Tip 2: bekijk wie de rechten op de logo’s krijgt

Ook handig: informeer vooraf naar de rechten op de logo’s. Blijven de rechten op het logo eigendom van de vormgever en mag je deze slechts gebruiken? Heb je de rechten na betaling volledig zelf in handen? In dat geval kun je het logo later nog eens aanpassen. 

Tip 3: breng je doelgroep vooraf in kaart 

Je wilt dat het logo aansluit op je doelgroep. Het is daarom verstandig om altijd te starten met het in kaart brengen van je doelgroep. Welke kleuren passen bij deze doelgroep? Wat is een geschikt lettertype die past bij de doelgroep? 

Tip 4: spar samen met de vormgever

Wellicht heb je nog niet helemaal voor ogen, aan welke eisen het logo straks moet voldoen. Het is om die reden verstandig om altijd eerst te sparren met een vormgever. Welke ideeën heeft de vormgever over het logo? Kun je jezelf hierin vinden of heb je andere ideeën? Enzovoorts. 

Tip 5: schakel de vormgever in voor je volledige huisstijl

Het is sterk aan te raden om de vormgever niet alleen in te schakelen voor het ontwerp van je logo. Laat deze ook de rest van je huisstijl ontwerpen. Handig, want het logo moet aansluiten op de stijl van je huisstijl als geheel. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *