website checklist

Website laten maken? Gebruik deze handige checklist!

Published On 20 september 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Voor elk bedrijf geldt dat ze tegenwoordig eigenlijk nagenoeg verplicht is om over een eigen website te beschikken. Dit niet alleen voor wat het aanbieden van de producten of diensten betreft. Voor heel wat mensen geldt dat ze tegenwoordig graag bevestiging willen voordat ze tot een aankoop overgaan. Deze bevestiging zoeken ze altijd op het internet. Het ontbreken van een website kan er al snel voor zorgen dat het wantrouwen toeslaat. Bovendien spreekt het voor zich dat het ontbreken van een website of webwinkel er eveneens voor zorgt dat je een belangrijk… of beter gezegd cruciaal verkoopkanaal mist. Wil jij omwille van deze redenen ook graag een website laten maken? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze handige checklist zeker en vast van pas zal komen! 

Stap 1: Denk even zelf goed na over je website

De eerste stap die je moet maken om een website te laten maken is eerst even zelf goed nadenken over de eisen waarover je voor jouw website beschikt. Dit is een zeer belangrijke. Heel wat mensen contacteren zomaar meteen een gespecialiseerd bedrijf zonder eerst even zelf te hebben nagedacht over hoe zij hun website precies zien. Nochtans is dat zeer belangrijk, want anders tast de ontwikkelaar toch een beetje in het duister. In ieder geval dien je even goed na te denken over bijvoorbeeld de gebruikte kleuren in de website, welke content je er allemaal op wil gaan aanbieden evenals het logo dat je erin wenst te integreren. Wanneer je reeds over een bestaande business beschikt is het altijd van belang om de huisstijl ook in je website terug te laten komen.

Stap 2: Bepaal het budget dat je beschikbaar hebt voor je website

De tweede stap heeft betrekking tot het bepalen van het budget waarover je beschikt voor wat het laten ontwikkelen van je website betreft. Onderschat het belang hiervan ook zeker niet. Een website maak je immers in de praktijk zo duur (of zo goedkoop) als je zelf wil. Denk dus zeker even goed na over het budget dat je hiervoor voorhanden hebt zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan op het moment dat de betaling ervoor moet worden uitgevoerd. 

Stap 3: Doe een beroep op een deskundige partij

De derde stap heeft betrekking tot het vinden van een deskundige partij. Een website laten maken door IWA Groep zorgt er bijvoorbeeld voor dat je met zekerheid een beroep doet op een betrouwbare en ervaren partij met een actuele kennis van zaken. Deze actuele kennis is ongelofelijk belangrijk. De regels die bijvoorbeeld een belangrijke partij als Google oplegt aan websites en webwinkels verandert voortdurend. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je altijd aan deze eisen tegemoet zal weten te komen is het zeer belangrijk om een beroep te doen op een bedrijf die de actuele vereisten op de voet volgt. Zo moet je er bijvoorbeeld zeker van kunnen zijn dat je website zowel goed zichtbaar is op desktop systemen als op mobiele toestellen. Bovendien is ook een goede indexatie in met name zoekmachine Google van cruciaal belang voor je toekomstpotentieel.

Stap 4: Controleer het online uithangbord van jouw bedrijf nauwkeurig

Je website laten maken door IWA Groep zorgt er dus in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op een mooie en technisch up-to-date website. Dit gezegd hebbende is het altijd interessant om nog even een laatste controle te doen voordat je je website aan de wereld gaat laten zien. Je website wordt het online uithangbord van je bedrijf. Het spreekt dan ook voor zich dat deze helemaal perfect moet zijn.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *