webshop optimalisatie

Tips om meer uit productreviews te halen

Published On 16 augustus 2023 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Product reviews worden tegenwoordig heel vaak gebruikt omdat ze toegevoegde waarde hebben. Dat kan bijvoorbeeld door de product reviews op FeedbackCompany.com te benutten. Ook kan het gebruikt worden in blogs of in nieuwsbrieven. Daardoor kan je meer klanten trekken omdat je je betrouwbaarheid weet te vergroten. Het is echter wel belangrijk om er het maximale uit te halen. Daarom volgen hier enkele tips die je kan benutten om dit te verzorgen. De 3 tips die je hier krijgt kunnen zo van grote waarde zijn.

Eenvoudig kunnen plaatsen

Het is belangrijk dat het niet te moeilijk is voor consumenten om reviews te plaatsen. Daarom is bijvoorbeeld werken met FeedbackCompany.com een slim idee. Aan de andere kant moet je wel zorgen dat je ook echt goede product reviews krijgt. Maak de drempel dus ook weer niet te laag. Wil je goede kwaliteit? Dan geef je de reviewer de ruimte om een goede beoordeling te bieden, bijvoorbeeld met extra informatie naast het cijfer of het aantal sterren. Ook zorg je dat het plaatsen van de reviews persoonlijk wordt. Voorkom dat dit anoniem kan. Daarmee maak je het geheel ook een stuk geloofwaardiger.

Zorg voor follow-up

Een reden waarom veel organisaties geen goede reviews krijgen, is omdat ze er onvoldoende achteraan zitten. Door bijvoorbeeld een follow-up mail te sturen met de vraag om een beoordeling te schrijven, kan je consumenten stimuleren dit te doen. Je moet het dan wel goed aanpakken. In de eerste plaats moet het niet alleen jou voordeel opleveren. Het moet ook duidelijk zijn voor de klant dat er voordeel te behalen is. Dat kan je bijvoorbeeld doen door er iets tegenover te stellen, zoals een waardebon of kortingscode. Zo zorg je ook voor loyaliteit bij deze klanten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het maken van de review vanuit de follow-up gemakkelijk maakt, zoals ook al bij punt 1 werd besproken.

Een beloning

Wanneer je wilt dat consumenten ook een product review achterlaten, dan is het slim om daar ook iets tegenover te zetten. De consumenten belonen kan op veel manieren. Zo kan je ze geld laten verdienen, ook kan je kortingen bieden of waardebonnen uitdelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog talloze andere opties. Wees hier wel eerlijk in, zeg niet dat je gaat belonen, om dit dan vervolgens niet daadwerkelijk te doen. Zo stimuleer je de consument om een review te schrijven.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *