bedrijfsfeest tips

Op zoek naar een locatie voor je bedrijfsfeest? 5 tips

Published On 28 oktober 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Heb je als bedrijf iets te vieren? Of wil jij een gevoel van verbondenheid creëren onder je werknemers? Dan is het hoog tijd voor een bedrijfsfeest! Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het afhuren van een feestlocatie? Een goede voorbereiding is in ieder geval het halve werk. Wij geven je 5 tips voor het organiseren van een bedrijfsfeest.

Afhuren van een locatie

Hoewel je jouw bedrijfsfeest zou kunnen organiseren op kantoor, is het leuker om dit op een externe locatie te doen. Werknemers zullen dit het bedrijfsfeest niet alleen beter ervaren, maar je ontzorgt jezelf daarnaast ook op het gebied van organisatie. Voordat je echter een locatie afhuurt, is het goed om stil te staan of een locatie past aan de behoeften van jouw bedrijf. De volgende uitgangspunten kunnen hierbij goed van pas komen.

1. Budget

Een van de eerste zaken die intern besproken moeten worden bij het organiseren van een bedrijfsfeest, is het beschikbare budget. Het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk helder te hebben, omdat het namelijk een impact heeft op zowel de locatie, de activiteiten en het eten.

2. Capaciteit

Voordat je locaties gaat benaderen, is het handig om een gastenlijst op te stellen. Het is namelijk belangrijk om te weten of de locatie de juiste grootte heeft voor het aantal personen op de gastenlijst. Sta ook even stil bij wie je precies wilt uitnodigen. Zijn dit alleen de werknemers, of zijn de partners ook welkom?

3. Toegankelijkheid

Daarnaast is het belangrijk dat de locatie toegankelijk moet zijn voor alle genodigden. Denk hierbij aan voldoende parkeergelegenheid, maar ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Als dit niet het geval is, kun je overwegen om vervoer van en naar de locatie te regelen voor je gasten. Onder deze categorie valt ook de toegankelijkheid van mindervalide personen. 

4. Faciliteiten

Wanneer je aan het rondkijken bent naar verschillende locaties, is het goed om stil te staan bij de faciliteiten van de locatie. Heeft de locatie de juiste faciliteiten voor jullie programma? Wanneer je een toespraak wilt houden, of entertainment wilt laten komen, moet er bijvoorbeeld bepaalde apparatuur aanwezig zijn.

5. Activiteiten

Een bedrijfsfeest is natuurlijk niet compleet zonder activiteiten. Het is leuk om de dag op te bouwen met een stukje teambuilding zoals een (sportief) groepsspel of een quiz, dan hebben de gasten meteen iets leuks om over na te praten tijdens de borrel of het diner. Activiteitenlocatie Liessel combineert deze twee elementen perfect en ontzorgt jou helemaal op het gebied van organisatie.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *