webshop fulfilment

Je online onderneming laten groeien met webshop fulfilment

Published On 4 december 2020 | By Nathalie Brouwers | Bedrijf Laten Groeien

Je hebt een goed lopende webshop en krijgt steeds meer orders binnen. Hoe kan je dit succes verder uitbouwen? Voor veel webshop eigenaren is webshop fulfilment een uitstekende oplossing, waarbij je profiteert van verschillende voordelen. Als online ondernemer doe je er alles aan om klanten tevreden te houden. Naast een gebruiksvriendelijke webshop en goede producten is het ook belangrijk om bestellingen op tijd bij de klanten te leveren. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar je kunt dit ook uitbesteden aan een fulfilment bedrijf. Door fulfilment uit te besteden profiteer je van diverse voordelen, terwijl producten op een vertrouwde manier bij klanten wordt bezorgd.

Wat is webshop fulfilment?

Fulfilment is het afhandelen van het gehele logistieke proces. Een fulfilment bedrijf is erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders te verwerken. Terwijl jij je richt op je webshop, beheren zij de voorraad, verwerken ze de orders en in de meeste gevallen ook de retouren. Terwijl een logistieke partner het volledige logistieke proces voor je uit handen neemt, kan jij je focussen op andere aspecten om verdere groei van je bedrijf te realiseren.

Waarom kiezen voor webshop fulfilment?

Voor veel online ondernemers is het uitbesteden van fulfilment zeer aantrekkelijk. Zo besteed je zelf niet langer veel tijd aan het verpakken en versturen van orders. Die tijdsbesparing gebruik je om je webshop verder te laten ontwikkelen en groeien.

Voordelen van webshop fulfilment

  • Bespaart tijd en geld: deze ‘besparing’ kan je vervolgens weer investeren in andere aspecten van je onderneming.
  • Geen eigen opslagruimte nodig: leveranciers leveren ingekochte voorraad direct aan het fulfilment bedrijf die de producten opslaan in hun magazijn. Een bijkomend voordeel is dat opgeslagen producten verzekerd zijn tegen bedrijfsschade en daarbij zijn ze extra goed beveiligd.
  • Lage kosten: dankzij goede en duidelijke afspraken met bezorgdiensten kunnen fulfilment bedrijven de beste prijzen aanbieden.
  • Hoger serviceniveau: een fulfilment partij handelt alle bestellingen af. Het biedt een snellere orderwerking, vaak tot laat in de avond, en een vlotte retourverwerking.
  • Online portal: door middel van een online portal behoud je inzicht in de actuele stand van je voorraad en kun je alle bestellingen volgen. Vaak ook met track en trace.
  • Flexibiliteit bij ziekte en verlof: een logistieke partner biedt altijd zekerheid voor een vlotte orderwerking voor jezelf en voor je klanten.
  • Geschikt voor kleine en grote webshops: fulfilment uitbesteden biedt uitkomst voor alle webshops die meer tijd willen overhouden voor de groei van hun bedrijf Fulfilment voor kleine webshops lijkt misschien ver van je bed, maar dat is het niet.

Webshop fulfilment uitbesteden

Een succesvolle webshop bereik je niet alleen met een efficiënt logistiek proces. Wel kan een gespecialiseerd fulfilment bedrijf webshop eigenaren ontlasten en biedt het meer tijd en ruimte om je te focussen op de groei van je bedrijf. Ben je enthousiast geworden? Dan is het zeker aan te raden om je te verdiepen in fulfilment bedrijven en te kijken naar de verschillende opties.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *