trainingen voor je bedrijf

Microsoft-training en certificering; wat kun je ermee en waarvoor heb je het nodig?

Published On 15 mei 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Personeel

Zou je graag willen dat jouw personeel meer kennis vergaart op het gebied van Microsoft-software en ICT? Vaak is hier lastig vorm aan te geven omdat de kennis hiervoor binnen veel bedrijven ontbreekt. Toch kunnen de voordelen  die een training biedt van flinke waarde zijn. Om die redenen kan het volgen van Microsoft-training goed van pas komen. Na afronding hiervan ontvang je zelfs een certificaat. Wat je er precies mee kunt en waar het gebruikt voor kan worden? In dit artikel leggen we het uit!

Office 365

Office 365 is de clouddienst van Microsoft die moet helpen om de productiviteit te verhogen en andere processen moet helpen te vereenvoudigen. Met de training Office 365 wordt geleerd om als beheerder in deze digitale omgeving aan de slag te gaan. Daarbij leer je op praktische en participerende wijze precies wat je nodig hebt. De training kan afgesloten worden met een examen waarmee een certificaat behaald kan worden. Dit certificaat geeft aan dat je over voldoende kennis beschikt om een Office 365 omgeving te beheren!

PowerShell

Naast Office biedt Microsoft uiteraard nog veel meer verschillende trainingen aan. Eén daarvan is de Microsoft PowerShell training. Met deze Windows tool kun je complexe handelingen in het besturingssysteem vereenvoudigen. Nu denk je waarschijnlijk dat dergelijke tools alleen voor netwerk- en IT-beheerders zijn maar niets is minder waar! In de cursus leer je er alles over.

Azure

Azure is het platform voor Cloud-computing van Microsoft. Het wordt gebruikt om te bouwen aan een infrastructuur die ruimte biedt aan het beheren en bouwen van verschillende programma’s. In deze cursus leer je de fijne kneepjes van dit vak waardoor je na afronding eenvoudig zelf aan de slag kunt!

Server 2016

Server 2016 is het nieuwe besturingssysteem van de Cloud van Microsoft. Na deze cursus ben je in staat om zelf een infrastructuur te bouwen binnen deze digitale omgeving. Zo kun je nog makkelijker uit de voeten en kun je voor elke organisatie met welk doel dan ook altijd de juiste digitale oplossingen bieden.

Het nut van certificeren

Maar wat is dan eigenlijk het nut van certificering? Ten eerste laat certificeren natuurlijk zien dat je een bepaald niveau hebt bereikt op het gebied van begrip en handelen. Ten tweede is een certificaat vooral handig wanneer je werkzaam bent in de dienstverlenende sector. Zo kun je aantoonbaar laten zien over welke capaciteiten je beschikt en zullen externe partijen gemakkelijker vertrouwen in je tonen na een afgeronde ICT-training!

Zoals je ziet is er een enorm aanbod op het gebied van Microsoft-trainingen. Bekijk daarom goed welke trainingen voor jou relevant zouden kunnen zijn en breid je kennis uit!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *