linkbuilding strategie

Meer geld verdienen met een linkbuilding strategie

Published On 4 november 2022 | By Roeland van Poorten | Marketing

Misschien herken je het wel: je hebt als ondernemer een mooie, dure site laten maken die er piekfijn uitziet. Je laat de bezoeker goed zien wat jij allemaal in huis hebt en wat jouw bedrijf anders maakt dan je concurrenten. Alles ziet er goed uit, maar wanneer de site eenmaal gelanceerd is, trekt deze nauwelijks bezoekers. Wat gaat hier mis? Je vergeet een heel belangrijk onderdeel: je moet je site vindbaar maken voor Google. Waarom en hoe leggen wij je graag uit. Je bent namelijk niet de enige die deze fout maakt. Dat betekent dus ook dat je je concurrenten slim af kunt zijn door te zorgen dat je site hoog in Google eindigt.

Zorg dat je klanten jou kunnen vinden

Als je online producten verkoopt, is het zaak om te zorgen dat je potentiële klanten je kunnen vinden. Een goede manier om dit te doen, is door B2b online marketing toe te passen. Hierbij kijk je heel nauwkeurig naar wat een klant doet om jouw site te vinden. Vervolgens zet je een campagne op om deze stappen te ondersteunen. Bijvoorbeeld, zoekt een persoon met bepaalde zoektermen, dan moet jij zorgen dat jij die zoektermen accentueert op jouw pagina. Zodoende kan Google eenvoudig zien dat jij biedt wat degene die googelt zoekt. Zo help je Google om jouw site beter vindbaar en dus ook zichtbaar te maken. Er zijn tal van manieren om Google te helpen en hoe meer van deze strategieën je inzet, hoe zichtbaarder je site zal worden. Het moge duidelijk zijn dat dit tot veel meer bezoekers zal leiden.

Zorg voor relevante links

Je kunt zorgen dat je informatieve teksten op je site plaatst die Google gebruikt om jouw site te vinden, maar je kunt ook buiten jouw site te werk gaan. Met linkbuilding Seeders kun je links leggen vanaf andere, goed bezochte sites, naar jouw pagina. Deze links worden door Google gezien en gewaardeerd. Het is echter belangrijk om relevante links aan te leggen. Veel links kan namelijk in je nadeel werken wanneer deze inhoudsloos zijn. Vandaar dat het verstandig is om een expert in de arm te nemen wanneer je aan linkbuilding wilt gaan doen. Je zult zien dit de beste resultaten zal opleveren.

Schakel een expert in

Je kunt bij een online marketingbureau meestal kiezen uit diverse linkbuildingpakketten voor je linkbuildingcampagne. De expert weet precies welke zoektermen gebruikt moeten worden. Deze termen worden vervolgens door professionele schrijvers in teksten verwerkt. De artikelen bevatten links naar jouw site. De expert plaatst de artikelen op relevante sites en je zult zien dat je site snel in de zoekresultaten van Google begint te klimmen. Bijna altijd zal dit leiden tot meer bezoekers op je site en ook bijna altijd leidt dit tot meer inkomsten.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *