gasverbruik verlagen

Gasverbruik van jouw bedrijf verlagen? 4 tips

Published On 3 april 2019 | By Dennis Verbaandert | Bedrijf Laten Groeien

De gasrekening kan een flinke kostenpost zijn voor veel bedrijven, dit is voornamelijk te wijten aan de hogere belastingen op aardgas. Nieuwe bedrijfspanden worden vaak al opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas, maar ook in bestaande panden kun je flink minderen op het gasverbruik. Daarnaast is besparen op gas niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Tip 1: Tochtwering

Een simpele en goedkope tip, die ook nog eens heel effectief is, is het plaatsen van tochtstrips aan de onderkant van deuren. Zo voorkom je dat koude lucht naar binnen komt en warme lucht naar buiten gaat. Daarnaast is het belangrijk om bij deuren die steeds open en dicht gaan een deurdranger te plaatsen, zodat deze niet onnodig lang open blijven staan.

Tip 2: Radiatorfolie

Het is eigenlijk gek dat een radiator tegen de muur aan staat, want zo wordt ook de buitenmuur verwarmd en verlies je best veel warmte, vooral wanneer deze muur niet goed geïsoleerd is. Met een radiatorfolie zorg je ervoor dat de verwarming alleen naar binnen warmte afgeeft. Dit folie is goedkoop en is eenvoudig achter de radiator te plaatsen.

Tip 3: Klokthermostaat

In veel kantoorgebouwen staat de verwarming onnodig lang aan, soms zelfs de hele nacht en in het weekend. Dat is natuurlijk onzin en zo verbruik je veel te veel gas. Met een klokthermostaat los je dit probleem eenvoudig op, zo kan niemand meer vergeten de verwarming uit te zetten. Door de verwarming een uur voor sluitingstijd uit te zetten, bespaar je ook flink wat energie en hoeft niemand te koukleumen.

Tip 4: Een stoomketel

De vorige tips zijn allemaal kleine investeringen die ook een klein rendement zullen opleveren. Als je ervoor wilt zorgen dat de gasrekening in één klap flink omlaag gaat, moet je met grover geschut komen. Zoals het gebruik van een elektrische stoomketel in plaats van een waterruim stoomketel. Deze leveren meer rendement op en hebben lagere onderhouds- en reparatiekosten. Daarnaast is de ketel in 3 minuten opgewarmd voor gebruik en dankzij de dubbele wand zijn er weinig stralingsverliezen. En het mooiste van dit alles is dat de investering voor een nieuwe stoomketel relatief laag is.

In onze blogpost 4 keer milieubewust bezig zijn binnen je onderneming vind je nog veel meer tips om je bedrijf net even wat milieuvriendelijker te maken. Dit is goed voor het milieu, je portemonnee én je imago.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *