verhuizen

Verhuis je naar een nieuw pand?

Published On 26 januari 2023 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Ga je met je bedrijf verhuizen naar een nieuw pand, dan is het verstandig om een goed plan te maken om alles in goede banen te leiden. Je wilt natuurlijk dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt en je personeel gewoon door kan werken. Waar moet je dan allemaal aan denken bij het organiseren van een verhuizing? Denk aan een verhuislift huren wanneer je kantoor niet op de begane grond zit, of een plan maken van de nieuwe kantoorinrichting. Hier zijn een aantal tips die je helpen bij het organiseren van je verhuizing.

Maak een draaiboek!

Door het maken van een draaiboek kun je concrete afspraken vastleggen, duidelijk communiceren naar je personeel en leveranciers wat er van hen verwacht wordt en creëer je tegelijkertijd een overzicht van alle benodigde informatie voor de verhuizing. Zaken die je in een draaiboek kunt vinden zijn bijvoorbeeld het vervoer, de beoogde kantoorinrichting, adreswijzigingen die gedaan moeten worden en het regelen van telefoon en internetverbindingen. Ook kun je hier een aparte sectie in creëren waarin je duidelijk vermeld welke documenten wanneer verhuisd zullen worden. Er is namelijk niets vervelender dan belangrijke spullen kwijtraken tijdens een verhuizing.

Kies voor een betrouwbare verhuisorganisatie

Wanneer je je bedrijf gaat verhuizen naar een nieuw pand is het prettig als je dit niet helemaal zelf hoeft te doen. Meestal zul je dan ook een verhuisbedrijf inhuren om je te ondersteunen in dit proces. Zorg dat je je research hebt gedaan en weet met wie je in zee gaat. Je wilt namelijk niet dat je dagelijkse operaties in het gedrang komen door fouten van het verhuisbedrijf. Kijk dus goed naar de reviews en ga persoonlijk in gesprek om alle details te bespreken, zodat er vanuit beide kanten geen onduidelijkheden meer zijn wanneer de verhuizing begint. 

Begin op tijd

Bij het verhuizen naar een nieuw pand komen er ontzettend veel zaken bij kijken. Er moet van alles geregeld worden en dat neemt veel tijd in beslag. Het is daarom aan te raden op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Je wilt natuurlijk dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt en je niets over hoofd ziet. Alle spullen die niet dagelijks worden gebruikt kan al maanden van te voren worden ingepakt. Hoe eerder je begint, des te beter. 

Kortom, bij een verhuizing naar een nieuw pand is het verstandig een waterdicht plan op te stellen. Hiermee zorg je voor een gestructureerde organisatie en succesvolle verhuizing. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *