openeingsbordje winkel waarbij de toegankelijkheid goed is

Het toegankelijk maken van je winkel; 4 handige hulpmiddelen!

Published On 16 augustus 2017 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Een winkel runnen en voldoende winst maken is natuurlijk één ding. Maar tegelijkertijd jouw klanten de perfecte service en toegankelijkheid bieden is iets waar helaas nog niet alle winkels vandaag de dag in slagen. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren proberen te bereiken. Toch zien we dat met name de toegankelijkheid van veel winkels nog niet optimaal is. Hoe je hier het beste voor kunt zorgen? Wij zetten een aantal handige hulpmiddelen voor je op een rijtje!

1. Automatische deuren

Eén van de maatregelen die je kan nemen voor een gebruiksvriendelijke toegang van je winkel, is die van automatische deuren. Met een deur die doormiddel van sensoren open en dicht gaat maak je het mensen die mindervalide zijn een stuk makkelijker om je winkel te betreden. Ook een drukknop om de deur te openen kan een prima oplossing zijn. Behalve dat het de toegankelijkheid vergroot is een automatische deur ook nog eens een stuk hygiënischer dan een handmatige variant.

2. Lift

Bestaat je pand uit meerdere verdiepingen? Praktisch om een ruimtetekort op te lossen maar trappen zijn vanzelfsprekend niet voor iedereen even fijn. Heb je een trap in jouw winkel maar wil graag dat iedereen zich even vrij kan bewegen? Overweeg dan de plaatsing van een lift. Liften zijn er namelijk in veel verschillende vormen en maten. Van een volledig liftsysteem tot enkel een 1 persoons rolstoellift. In beide gevallen help je de gebruikers hiervan enorm!

3. Hulpmiddelen

Om je winkel nog toegankelijker maken zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende hulpmiddelen die daarvoor kunnen zorgen. Bijvoorbeeld een houvast in de vorm van een steunstang of een antislip laag voor op de vloer. Zo maak je jouw winkel of zaak niet alleen veiliger maar tegelijkertijd ook bereikbaarder voor veel mensen.

4. Vermijdt obstakels

De laatste tip die we je graag mee willen geven is om obstakels te vermijden. Daarbij kun je denken smalle deuren, hoogteverschillen of een overvolle inrichting. Geef mensen de ruimte en ga goed na waar mindervaliden eventueel last van zouden kunnen hebben. Op die manier kun je jouw inrichting gemakkelijker afstemmen op deze doelgroep en kun je vele malen beter rekening met hen houden.

De tips hierboven zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden om de toegankelijkheid van een ruimte te vergroten. Bekijk dus goed welke mogelijkheden er in jouw geval zijn en doe er je voordeel mee. Je zult zien hoe zeer kleine aanpassingen voor mindervaliden op prijs gesteld zullen worden!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *