Man in werkkleding voor boot

Waarom bedrukte bedrijfskleding belangrijk is op de werkvloer

Published On 3 mei 2024 | By Roeland van Poorten | Overig

Met professionele bedrijfskleding ben je als bedrijf herkenbaar. Het zorgt voor een professionele uitstraling en het personeel is makkelijk te herkennen. Dat is makkelijk voor de klant en het zorgt voor een gevoel van betrokkenheid binnen het bedrijf. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is om bedrukte bedrijfskleding te hebben op de werkvloer.

Veiligheid

Het dragen van herkenbare bedrijfskleding wordt steeds belangrijker. Een van de voordelen van het dragen van bedrijfskleding is voor veiligheid en bescherming. De juiste bedrijfskleding verschilt per branche, maar moet in ieder geval kunnen voldoen aan de specifieke eisen die gelden voor een bepaalde werkomgeving. Een werkomgeving kan bijvoorbeeld specifieke eisen hebben als het gaat om keurmerken van de werkkleding. Er bestaan bijvoorbeeld bepaalde keurmerken waar werkschoenen aan moeten voldoen. Het dragen van veilige werkkleding kan bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim

Gelijkheid op de werkvloer

Het dragen van bedrijfskleding op de werkvloer zorgt voor uniformiteit onder werknemers. Het personeel heeft het gevoel een eenheid te zijn en dat het in groepsverband toewerkt naar het behalen van de doelstellingen van het bedrijf. Het personeel hoeft ook niet na te denken over een geschikte kledingkeuze als zij naar hun werk gaan. Medewerkers voelen zich sneller verbonden met het bedrijf als ze werkkleding dragen en ze dragen met trots het merk van het bedrijf uit. Dit heeft weer een positief effect op de loyaliteit van de medewerkers en dit is essentieel voor het succes en de groei van het bedrijf.

Professionaliteit

Als je medewerkers bedrijfskleding dragen heeft dat een positief effect op de professionaliteit van je bedrijf. Het laat zien dat je goed hebt nagedacht over de juiste werkkleding voor je medewerkers en dat oogt professioneler. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van werkkleding. Kies voor een polo, shirt of sweater bedrukt met je bedrijfslogo of slogan.

Herkenbaarheid

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren. Het dragen van bedrijfskleding draagt hieraan bij. Tenminste, als je de werkkleding laat bedrukken. Je kunt je bedrijfskleding laten bedrukken met je logo of slogan. Het bedrukken van bedrijfskleding met je logo heeft een positief effect op de naamsbekendheid van je bedrijf. Textieldrukshop heeft veel mogelijkheden op het gebied van bedrukte werkkleding. Je kiest bijvoorbeeld een sweater, polo of shirt en laat je logo of slogan erop borduren of bedrukken. Zodra je je bestelling plaatst heb je hem vier dagen later al in huis! In plaats van je bestelling te laten bezorgen kun je hem ook afhalen.

Fiscaal aftrekbaar

Werkkleding is fiscaal aftrekbaar als het voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst. Werkkleding is helemaal fiscaal aftrekbaar als de werkkleding uitsluitend voor het werk bedoeld is. Hierbij kun je denken aan werkschoenen, veiligheidskleding en werkoveralls. Andere werkkleding zoals shirts, polo’s en sweaters komen ook in aanmerking voor aftrek. Het minimale oppervlak van het logo per kledingstuk moet dan minimaal 70cm2 zijn. Daarnaast moet het logo verwijzen naar het bedrijf. Voldoe je aan deze voorwaarden dan kunnen deze kosten in de boekhouding worden opgevoerd als kosten. De BTW en de kosten zijn dan volledig aftrekbaar. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *