voordelen perscontainer

5 voordelen van een perscontainer

Published On 18 november 2021 | By Roeland van Poorten | Overig

Wat zijn de voordelen van een perscontainer huren? Wanneer je je er even in verdiept dan zijn dat er wel heel veel. Dat maakt het dus zeker ook aantrekkelijk om er één voor de deur te zetten van het verzamelkantoor of het wooncomplex. Op deze plek leer je 5 van deze voordelen.

1. Gemakkelijk te bedienen

In de eerste plaats is het een voordeel dat de perscontainer zo gemakkelijk te bedienen is. Het grootste gedeelte van het proces gaat automatisch. Daardoor kan iedereen er eigenlijk alle soorten afval in kwijt. Daarmee wordt het wel heel gemakkelijk om al het afval kwijt te kunnen als bewoner.

2. Voor verschillende soorten afval

Het andere voordeel van een perscontainer is dat het heel veel verschillende soorten afval aankan. Alles wat samen te persen is, is ook in deze container te gooien. Wel is het belangrijk om in de gaten te houden hoe het zit met het scheiden van afval. Dat het erin kan, betekent niet dat alles ook bij elkaar moet worden gegooid.

3. Minder ruimte nodig

Een belangrijk ander voordeel dat niet onbelicht mag blijven, is het besparen van ruimte. Het gebruik  van dit type container betekent dat er zeven tot tien keer meer afval in dezelfde container kan door de verdichting. Dat betekent dus ook dat het minder vaak hoeft te worden opgehaald. Dit bespaart dan direct ook op de kosten voor afvalverwerking.

4. Niet in het zicht

Een perscontainer kan in meerdere vormen worden aangeschaft. Zo zijn er bijvoorbeeld ook ondergrondse modellen. In dat geval is er dus ook nog eens geen hinder van de containers in het zicht. Dit maakt de leefruimte ook direct een stuk mooier en fijner om in te verblijven. Dit kan ook een belangrijke factor in de keuze zijn

5. Meer hygiëne

Met een perscontainer is beter voor de hygiëne te zorgen. Het vuil krijgt minder kans om te rotten omdat de container koel gehouden wordt. Daarnaast is deze helemaal dicht. Dat betekent dus ook dat er geen geurtjes kunnen ontsnappen. Op die manier is het dus ook net wat fijner om de perscontainer in de ruimte te hebben staan.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *