Ondernemer (worden)? Alles over het belang van snel en stabiel internet als ondernemer

Published On 6 juli 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Het gebruik van internet is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Ook als ondernemer maak je veelvuldig gebruik van alles wat het wereldwijde web te bieden heeft. Denk aan promotie ten behoeve van klantwerving, maar ook aan de communicatie en voor het behandelen van bestellingen of opdrachten. Welke voordelen biedt een snelle en stabiele internetverbinding? 

De voordelen van stabiliteit  

Een stabiele verbinding scheelt de nodige frustratie, maar werkt bovenal een stuk productiever en efficiënter dan een instabiele verbinding.  

Een doorlopend proces 

Een eigen bedrijf vraagt de nodige kennis en toewijding om er een succes van te maken en het internet is bij uitstek het medium om je te helpen creëren en groeien. Je wilt daarbij natuurlijk op elk moment de continuïteit van je bedrijf kunnen waarborgen. Alleen dan ben je optimaal productief en dus speelt de stabiliteit van de internetverbinding een belangrijke rol.  

Financiële belangen 

De stabiliteit van je verbinding biedt ook voordelen op financieel gebied. Zo heb je geen verloren omzet en zit je ook niet met arbeidskosten, terwijl je niet in staat bent om iets op- of aan te leveren. Doorgaans geldt immers dat je zonder internet voor een groot deel zonder, of in elk geval met minder, inkomsten zit. Wachtrijen bij pintransacties kunne oplopen, maar erger nog: klanten kunnen hierdoor hun transactie afbreken en/of elders een bestelling doen, hetgeen je wilt voorkomen. 

Genoemde aspecten staan centraal binnen het ondernemerschap. Om zeker te zijn van stabiel internet is het dan ook van belangrijk dat je aangesloten bent bij een goede, betrouwbare internet serviceprovider. Kijk bijvoorbeeld eens op www.breedband.nl.  

Ook de snelheid is belangrijk 

Samen met de stabiliteit van je internetverbinding is ook de snelheid van belang voor een ondernemer. 

Niets is vervelender dan pagina’s die maar niet willen laden of bestanden die er eindeloos over doen voordat deze volledig geüpload zijn. De snelheid van je internetverbinding is dan ook voor jou als ondernemer van groot belang, maar ook zeker voor de beleving van klanten en geïnteresseerden. Of het nu gaat om het verrichten van bijvoorbeeld betalingsverkeer of het eerdergenoemde up- en downloaden van (grote) bestanden, het komt de productiviteit ten goede als je verzekerd bent van een razendsnelle verbinding met nauwelijks kans op uitval of in elk geval een goed back-up systeem.

Een snelle server biedt daarbij het voordeel dat pagina’s in korte tijd geladen worden, wat mede voorkomt dat geïnteresseerden voortijdig afhaken. Ook het aanpassen van pagina’s kan snel gebeurd zijn. Als laatst, maar misschien wel als een van de belangrijkste punten, zorgt een snelle verbinding dat vlug schakelen met klanten mogelijk is. Iets dat toch zeker bovenaan staat als het gaat om een perfecte, zakelijke dienstverlening. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *