Dit moet je weten over een kredietverzekering afsluiten

Published On 1 februari 2022 | By Roeland van Poorten | Financieel

Heb je wel eens nagedacht over een kredietverzekering afsluiten? Dit type verzekering biedt jou als bedrijf zekerheid en kan daardoor veel financiële zorgen wegnemen. Maar voordat je een kredietverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om te weten wat je mogelijkheden zijn, welke voordelen dit type verzekering met zich meebrengt en welke kosten hieraan verbonden zijn. Op deze manier is het voor jou veel beter mogelijk om te bepalen of een kredietverzekering afsluiten voor jou de juiste keuze is. Ben je benieuwd naar de verschillende aspecten die komen kijken bij een kredietverzekering? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over deze verschillende aspecten!

Ontdek alle voordelen van een kredietverzekering

Coface is een van de partijen waar jij terecht kunt voor een kredietverzekering. Als bedrijf dat goederen of diensten levert op factuur heb je altijd te maken met risico’s. Wat als het bedrijf waarmee je samenwerkt niet betaalt of niet kan betalen vanwege financiële problemen? Jij loopt hierdoor ook risico om de problemen te komen, aangezien jij dit krediet nodig hebt om zelf jouw bedrijf draaiende te kunnen houden. 

Een kredietverzekering afsluiten zorgt ervoor dat de gevolgen van niet-betalende klanten worden opgevangen. De facturen worden niet betaalt voor de klanten, maar je ontvangt een passende vergoeding. Kredietverzekeringen hebben als grootste voordeel dat je geen financiële zorgen krijgt door niet-betalende klanten. Door dit lagere risico kun je jouw betalingsvoorwaarden aanpassen en een duurzame relatie creëren met klanten. Het is hierin wel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende voorwaarden binnen een kredietverzekering. Zo vergoedt de ene verzekering 50% van de geleden schade waar de andere verzekering 75% van de geleden schade vergoedt. Je moet goed bij jezelf nagaan welk percentage jij vergoed moet zien om als onderneming te kunnen blijven functioneren.

Kies een passende kredietverzekering voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen: je kiest altijd een verzekering die bij jouw bedrijf past. Voor zowel grote als kleine bedrijven is dit type verzekering mogelijk. Je profiteert van schadedekking, incasso van facturen en informatie over klanten. De kosten worden gebaseerd op de omzet van jouw bedrijf, de spreiding van het risico en de voorwaarden voor levering en betaling die jij met klanten hebt afgesproken. Wil jij een prijs op maat? Dan kun je onder andere bij Coface heel gemakkelijk en snel terecht: je weet op deze manier meteen wat je opties zijn voor een kredietverzekering. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *