kledingtips voor mannen op kantoor

De beste kledingtips voor mannen op kantoor

Published On 17 juli 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Tegenwoordig is het niet langer vanzelfsprekend dat je als man zijnde in pak of in een overhemd met pantalon naar kantoor gaat. Er zijn zoveel verschillende trends op het gebied van mode en ook zijn er steeds meer moderne organisaties waarbij het niet langer verplicht is om er zo formeel bij te lopen. Eén en ander hangt natuurlijk wel samen met het type functie je hebt. Daarom gaan wij op zoek naar de beste styling tips voor mannen én vrouwen op de werkvloer. Er zijn namelijk nog altijd een aantal do’s en don’ts die gelden als kledingvoorschrift en het is goed om te weten welke dit precies zijn!

Type functie en kledingstijl

Voor een commerciële of meer officiële functie is het nog steeds wenselijk dat de man een pak draagt of minstens een overhemd en nette broek of pantalon. Sommige mannen hebben er van nature een gevoel voor om zich te kleden naar de gelegenheid. Voor anderen is het toch soms wat lastig in schatten welke kleding wanneer wenselijk is. De 3 meest voorkomende kledingstijlen om naar kantoor te gaan zetten wij op een rij.

Business casual

Dat houdt in dat een combinatie van meer zakelijke kleding gecombineerd wordt met een meer casual stijl, maar nog wel een die professioneel en geschikt is voor kantoor. Denk aan een nette pantalon met heren mocassins, gecombineerd met een polo of overhemd. Luxe heren overhemden voor mannen op kantoor, bestel je eenvoudig online.

Casual

Onder casual wordt wel verstaan een goed passende jeans, overhemd of een blouse. Er zijn tevens organisaties waar T-shirts of sneakers toegestaan zijn. De Gentiluomo website heeft genoeg kledingstukken die voldoen aan de casual look, zodat je eenvoudig online je outfit bij elkaar kunt shoppen.

Smart-casual

Bijvoorbeeld een nette donkere jeans in combinatie met een mooie blazer. Soms kan zelfs een overhemd met gewaagd patroon voor de heren onder ons die dit op nette en professionele wijze kunnen dragen.

Tips voor op kantoor voor de heren

Enkele do’s en don’ts op kleding gebied zijn onder andere; Kijk wat passend is bij de cultuur van het bedrijf. Het ene bedrijf is het andere niet dus let hier op en pas je kleding hierop aan. Kies kleding welke geschikt is voor een man van jouw leeftijd. Een superhelden shirt of een shirt met ongepaste opdruk kan vanaf een bepaalde leeftijd niet meer en al helemaal niet als je een commerciële of officiële functie hebt. Kies voor een overhemd. Met een overhemd sla je nooit de plank mis. Ga je voor een professionele look? Ga dan voor een pak. Hoe donkerder de kleur van het pak, hoe formeler de look. Kies een opvallende stropdas om het formele iets af te zwakken. En nog een laatste gouden tip: Kleed je liever te netjes dan te casual! Je kan beter de aandacht trekken met een professioneel voorkomen dan te slobberig of te eenvoudig.

Ongeschikte kleding voor kantoor

Vermijd vrijetijdskleding, kleding die te groot is en trek NOOIT slippers of sandalen aan. Bewaar deze kleding of dit schoeisel voor voor je vrije tijd. En let ook op te overheersende parfum of aftershave!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *