bedrijfspand huren

Bedrijfspand huren: waar moet je op letten?

Published On 5 april 2016 | By Redactie Wijzer Ondernemen | Bedrijf Laten Groeien, Bedrijf Starten

Je wilt een bedrijfspand huren. Of het nu is omdat je huidige pand niet langer voldoende ruimte biedt of omdat je bijvoorbeeld een extra filiaal opent, er komen behoorlijk wat zaken bij kijken. In dit artikel bespreken we kort waar je op dient te letten bij het huren van een bedrijfspand. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Waar ben je naar op zoek?

Vooraf is het goed om te bedenken waar je naar op zoek bent. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wat mag het kosten? Waar moet het pand zich bevinden en is het goed bereikbaar met bijvoorbeeld het openbaar vervoer? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee zult moeten houden. Probeer voor jezelf duidelijk in kaart te brengen welke wensen en behoeften je hebt. Op deze manier kun je gericht zoeken naar een pand dat aan je eisen voldoet.

Laat je vooraf goed informeren

Een ander belangrijk punt is om je vooraf goed te laten informeren. Zeker wanneer je niet bekend bent met het huren van bedrijfspanden. Vaak is het verstandig om iemand in de arm te nemen die verstand heeft van zaken. Zo kom je snel te weten welke rechten en plichten je hebt en wat redelijke huurtarieven zijn. Wat komt er daarnaast bij kijken? Zijn er nog meer dingen die je dient te regelen voordat je het pand in gebruikt kunt nemen?

Verhuurder

Zorg ervoor dat vooraf duidelijk is wie de verhuurder is van het bedrijfspand dat je wilt gaan huren. Op deze manier weet je altijd, mochten er problemen optreden, bij wie je aan moet kloppen. Bekijk daarnaast goed of de verhuurder in het contact vooraf een goed gevoel geeft. Wanneer je bepaalde dingen niet vertrouwd of een slecht gevoel hebt bij een verhuurder, dan is dit vaak niet ongegrond en dus iets om rekening mee te houden.

Het contract

Wellicht een overbodig punt om te benomen maar zeker niet onbelangrijk is natuurlijk het contract. Zorg altijd dat je een huurcontract opstelt waarin duidelijk vermeldt staat welke afspraken er gemaakt zijn en wat jouw rechten en plichten zijn in het huren van het bedrijfspand. Denk hierbij aan een eventuele opzegtermijn, de huurprijs, bijkomende kosten, etc. Het is hierbij verstandig om bij uitgebreidere contract het contract  te laten beoordelen door een professional.

Zoals je ziet komt er best het één en ander kijken bij het huren van een bedrijfspand. Mocht je ondanks het lezen van dit artikel toch graag op zoek zijn naar een professionele partij die je kan adviseren en ondersteunen bij het huren van een bedrijfspand, neem dan gerust contact op met een dergelijke partij. Zij bekijken in eerste instantie vaak kosteloos wat voor jou de beste mogelijkheden zijn.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *