Inspiratie en tips voor leuke personeelsgeschenken

Published On 20 juli 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Er kunnen verschillende redenen zijn om je personeel een cadeautje te doen. Bijvoorbeeld om ze te bedanken voor hun fantastische werk of omdat zij iets heel persoonlijks meemaken. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van een kind, het overlijden van een partner of andere naaste, ziekte, trouwen, enzovoorts. Allemaal momenten waarop je je personeel wilt laten zien dat je er voor ze bent en dat je aan ze denkt. Maar wat geef je dan?

In dit artikel zetten we een aantal leuke tips op een rijtje en geven we de nodige inspiratie voor een aantal leuke personeelsgeschenken.

Zeg het met bloemen!

Bloemen zijn een zeer universeel cadeau. Ze kunnen menig harten bekoren. Zowel man als vrouw is hier dol op. Daarom is het ook een cadeau wat bij werkelijk iedereen wel in de smaak zal vallen. Wil je het toch nog wat origineler aanpakken? Kies dan voor droogbloemen. Deze zien er ongelooflijk spectaculair uit, kunnen zelfs via de brievenbus worden bezorgd én gaan heel lang mee. Wil je droogbloemen versturen? Maak het dan een tikkeltje persoonlijker door een eigen boodschap toe te voegen aan het cadeau. Een mooi cadeau voor een bruiloft of verjaardag van een personeelslid.

Cadeaubon naar keuze

Zeker bij grotere bedrijven is het vaak lastig om iedereen in het zonnetje te zetten. Het is onmogelijk om voor iedereen apart een cadeau te bestellen en tegelijkertijd wil je ook dat ze daadwerkelijk iets kunnen met het gegeven cadeau. Werk je bijvoorbeeld voor een bouwbedrijf? Dan zijn gereedschap en barbecue tools natuurlijk een fantastisch idee, maar dit geldt wellicht minder voor de secretaresses van het bedrijf. Kies daarom niet voor één cadeau voor al het personeel, maar maak eventueel onderscheid tussen de verschillende groepen of doe het helemaal goed en kies voor een cadeaubon naar keuze.

Er zijn verschillende cadeaukaarten die bij heel veel verschillende winkels ingeleverd kunnen worden of waarbij de ontvanger zelf kan bepalen waarvan hij deze cadeaukaart wilt hebben. Zo kiest hij of zij zelf het cadeau waar hij echt iets aan heeft. Dit is een personeelsgeschenk wat altijd in de smaak valt.

Op zoek naar een cadeau voor een speciale gelegenheid? Neem dit dan mee in je keuze voor de cadeaukaart. Zo is een cadeaubon van een babywinkel of drogisterij altijd een goed idee bij een geboorte.

Verdiep je in het personeel

Bij kleinere bedrijven is het veel beter mogelijk om een band met elk personeelslid op te bouwen. Dat betekent zeker niet dat je met iedereen even goed overweg kan, maar wel dat je weet waar ze van houden en wat ze juist niets vinden. Waar hun leven uit bestaat. Waar ze van genieten. Wat er op dit moment speelt in hun privéleven.

Wil je vervolgens elk jaar minstens één cadeau geven aan het personeel? Maak dan een lijstje van iedereen die in aanmerking komt voor een cadeau en schrijf op wat je van deze mensen weet. Vraag eventueel om hulp van je collega’s. Op die manier kun je voor iedereen een ander passend cadeau uitzoeken. De tijd en aandacht die je hierin stopt, zal zeker gewaardeerd worden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *