5 redenen om personeelsadministratie uit te besteden

Published On 29 april 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Is je organisatie aan het groeien? Dan kom je vast binnenkort voor de vraag te staan: ga ik mijn personeelsadministratie zelf blijven doen, neem ik iemand hiervoor aan of ga ik de personeelsadministratie uitbesteden? Er zijn verschillende redenen waarom uitbesteden zinvol en juist kostenefficiënt kan zijn. We leggen je uit waarom!

1.    Tijdsbesparing

Zeker als je meer personeel in dienst gaat nemen, met verschillende soorten contracten, situaties en wensen, gaat het je steeds meer tijd kosten om alles op orde te houden. Tijd die je ook kunt besteden aan de core business van je bedrijf. 

2.    Actuele kennis 

Personeelsadministratie kan een ingewikkeld proces zijn. Regels en wetten rondom arbeidscontracten, ziekteverzuim, CAO’s of andere gerelateerde zaken veranderen snel. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen je veel onnodig werk en gedoe geven. Door je personeelsadministratie uit te besteden ben je verzekerd van altijd actuele kennis van het vakgebied en weet je zeker dat alles volgens de laatste wetten en regels geregeld wordt.

3.    Volledige ontzorging

Door het uitbesteden van je personeelsadministratie, leg je de gehele verantwoordelijkheid op dat gebied neer bij een expert. Hierdoor ben je compleet ontzorgt in alles wat te maken heeft met de administratieve taken rondom je personeel. Door goede afspraken te maken met je partner, kun je ervoor zorgen dat risico’s beperkt worden en dat bij eventuele problemen er altijd iemand bereikbaar is om het snel voor je op te lossen.

4.    Kosten besparen op eigen personeel

Met het uitbesteden hoef je geen eigen salarisadministrateur in dienst te nemen. Hierdoor bespaar je natuurlijk aanzienlijk op de kosten. Helemaal gezien het feit dat deze persoon door cursussen of workshops bij te wonen op de hoogte dient te blijven van alle snel veranderende wetten en regels. Dit kost de werknemer veel tijd en daarmee voor jou als werkgever onnodige kosten. 

5.    Transparantie

De meeste externe partners waar je je personeelsadministratie aan kunt uitbesteden, zijn ver in de automatisering van alle gegevens en werkzaamheden. Daardoor kun jij op elk gewenst moment, zelf alle informatie inzien of snel opvragen via online salaris software. Beperkt inzicht of verlies van je eigen controle is dus niet iets wat je kwijtraakt op het moment dat je kiest voor uitbesteden van de personeelsadministratie.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *