Zo houd je je kantoor koel deze zomer

Published On 25 februari 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

De makkelijkste manier om je kantoor koel te houden, is natuurlijk een airco. Helaas hebben we niet allemaal het geluk om een airco ter beschikking te hebben. En zeker met de kans dat we deze zomer nog moeten thuiswerken, is de kans groot dat je daarom zelf creatief moet worden om je kantoor koel te houden. Daarom geven we je in dit blog 5 tips om deze zomer je kantoor koel te houden!

Kantoor koel houden, tip 1: Verkoelende bidons

Tijdens de hete zomerdagen is het belangrijk om genoeg water te blijven drinken. Zo blijf je koel en gehydrateerd. Daarom is het een goed idee om verkoelende bidons uit te delen op kantoor, en zo ook de sfeer op kantoor koel te houden. Daar kom je de hete dagen wel mee door!

Kantoor koel houden, tip 2: Een mobiele airco

Nog een goede manier om je kantoor koel te houden in de zomer, is de aanschaf van een mobiele airco. De mobiele airco is minder geschikt om een geheel kantoor koel te houden, maar kan prima werken om één specifieke ruimte, zoals een thuiskantoor, goed te koelen. Bij een mobiele airco kun je eenvoudig de temperatuur instellen en de luchtvochtigheid regelen. Zo ben je verzekerd van een koel kantoor, de hele zomer lang. 

Kantoor koel houden, tip 3: Ventilatoren en luchtkoelers

Naast de mobiele airco is er nog veel ander witgoed dat je kan helpen met het koel houden van je kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een (staande) ventilator, een bureauventilator of een luchtkoeler. Allemaal geschikte apparaten om het kantoor mee koel te houden!

Kantoor koel houden, tip 4: Luxaflex en gordijnen

Om een kantoor koel te houden, is het belangrijk om het felle zonlicht zo veel mogelijk buiten te houden. Het zonlicht op de ramen verwarmt in rap tempo de binnenruimte. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede luxaflex en zonwerende gordijnen en deze overdag zo veel mogelijk dicht te houden. 

Kantoor koel houden, tip 5: Geen koffie of thee

Velen van ons drinken koffie en thee gedurende de dag om ons op de been te houden. En hoe lekker dat ook is, op de warme dagen is het verstandig om de thee en koffie tijdelijk te laten staan. Cafeïne trekt het vocht uit je lichaam, en het is belangrijk om daar juist aan vast te houden in de hete zomer. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *