veiligheid bedrijf

Veiligheid voor jouw bedrijf

Published On 22 september 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Misschien denk je dat het niet zo’n vaart zal lopen met een inbraak in jouw bedrijf. Veel kasgeld is tenslotte iets van verleden en dat maakt het minder interessant om moeite te doen je onderneming binnen te dringen. Wist je dat ongeveer 40% van de ondernemers toch te maken krijgt met een (poging tot) inbraak. Binnen ieder bedrijf zijn er nu eenmaal waardevolle zaken te halen, ook bij jou. Waar bij woninginbraak de criminelen vaak qua tijd onder druk staan maar minder rekening hoeven te houden met veiligheidsmaatregelen, hebben ze bij bedrijven meer tijd als een bedrijfspand op een industrieterrein ligt. 

Deurbeslag

Zwart deurbeslag van een goede kwaliteit wordt steeds populairder om het onverlaten niet te makkelijk te maken om de deur te forceren. Maar het is daarnaast ook van groot belang om aandacht te besteden aan het slot. Een ouderwets slot is voor iedere inbreker tegenwoordig een koud kunstje om te openen. Een cilinderslot is veel complexer en vormt daarom een grotere uitdaging. Een dergelijk slot moet worden uitgeboord en dat kost tijd en maakt lawaai. Is lawaai echter geen probleem dan maken de inbrekers tegenwoordig ook gebruik van het kerntrekken. Hierbij wordt de hele cilinder met veel geweld uit het slot gerukt als deze daartegen niet is beveiligd.

Cilindersloten bestellen

Ga je cilindersloten bestellen, dan moet je op een aantal dingen letten. In de eerste plaats op de maat. Een standaard cilinderslot heeft een maat van 30/30. Dit is gebaseerd op een deur van 40 millimeter. De 10 millimeter die aan beide kanten overblijft is dan voldoende om het (zwarte) deurbeslag te bevestigingen. Er zijn echter ook bredere deuren en hiervoor zijn sloten van een grotere maat verkrijgbaar. Er wordt met sprongen van 5 millimeter gewerkt, dus zijn er bijvoorbeeld sloten van 35/35 maar ook van 40/30.

Een cilinderslot met certificaat van het SKG biedt extra veiligheid en dat wordt uitgedrukt in het aantal sterren dat een dergelijk slot krijgt. Een cilinderslot met twee sterren is beschermd tegen uitboren en biedt daarmee de zekerheid dat een inbreker aan een boormachine niet genoeg heeft om binnen te komen. Een cilinderslot met 3 sterren is voorzien van een stalen beugel over de cilinder. Hierdoor is het niet mogelijk om met kerntrekken een dergelijk slot te openen. Hiervoor is een goede installatie overigens noodzakelijk omdat de bescherming uiteraard slechts aan één kant is aangebracht. Cilindersloten bestellen die voor jebedrijfspand geschikt zijn, is een kwestie van afwegen hoe groot de risico’s zijn en waar jouw pand is gevestigd.

Kies voor een combinatie

Inbrekers zijn er ook in verschillende soorten. De meer professionele volgen uiteraard ook de ontwikkelingen op het gebied van inbraakpreventie. Een goede combinatie is dan voldoende om ze te doen besluiten een ander pand te kiezen. Een afdoende beveiliging  begint met stevig deurbeslag, omvat een gecertificeerd cilinderslot en verlichting met een sensor. Ook camera’s die infrarood kunnen gebruiken en zijn uitgerust met bewegingssensoren zijn een goede optie. Vaak zal jouw verzekeringsmaatschappij ook van je eisen dat je maatregelen treft om inbrekers af te schrikken en ze het niet makkelijk te maken. Is jouw pand beveiligd? Vergeet dan niet om ook aan digitale veiligheid te denken.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *